PRIZNANJA

Karčić i Karić dobitnici prestižne međunarodne nagrade

Laureate nagrade obavijestio je pismom predsjednik AMSS-a dr. Anas S. El-Šaik-Ali

Veliko priznanje profesorima

A. Nu.

14.5.2019

Izvršni odbor Udruženja muslimanskih društvenih naučnika iz Ujedinjenog Kraljevstva (AMSS) dodijelio je prestižnu nagradu za životne djelo 2018. godine profesorima Fikretu Karčić i Enesu Kariću.

Laureate nagrade obavijestio je pismom predsjednik AMSS-a dr. Anas S. El-Šaik-Ali (Al-Shaikh).

Udruženje muslimanskih društvenih naučnika (UK) je asocijacija sa sjedištem u Londonu posvećena razvoju islamske misli putem istraživanja, naučnog razvoja i publikacija.

Ovo udruženje podupire interdisciplinarnu saradnju radi razvoja informiranog, kritičkog i kreativnog mišljenja o pitanjima koja su relevantna za odnose međju zajednicama i društvenu koheziju.

U obrazloženju odluke o nagradi navedeno je da se ona daje profesorima Karčiću i Kariću kao priznanje izvanrednog uspjeha na naučnim poljima kojima se bave, akademsku i profesionalnu izvrsnost tokom duge karijere te razvijanje svijesti o velikom intelektualnom naslijeđu i tradicijama islama.

U pismo o prihvatanju ove nagrade profesori Karčić I Karić su naveli da ona predstavlja priznanje njihovog dugogodišnjeg rada na polju islamskih i društvenih nauka, te da je to ujedno priznanje Univerzitetu u Sarajevu i Islamskoj zajednici kojoj pripadaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.