PRIJEMI

Ministar Kurić ugostio Musemićeve šampione

Ponosan na rezultat FK Sarajevo, koji je ostvario historijski uspjeh, a posebno je zahvalio i navijačima, bez kojih ova dupla kruna ne bi bila moguća

Zajednička fotografija ministra, stručnog štaba i fudbalera Srajeva

S. M.

21.5.2019

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić upriličio je danas prijem za stručni tim i nogometaše Fudbalskog kluba Sarajevo, koji su svoje navijače obradovali osvajanjem duple krune, Kupa Bosne i Hercegovine i Premijer lige BiH.

Ovom prilikom trener Husref Musemić zahvalio je ministru Kuriću na podršci koju od svog dolaska na čelo resornog ministarstva daje ne samo njihovom klubu nego se istinski zalaže za uspjeh kako individualnog tako i ekipnog sporta u Kantonu Sarajevo.

- Pratimo Vaš rad i posebno nam je drago što smo opravdali Vaše povjerenje, a trudit ćemo se da budemo još bolji, jer u sportu nema ‘minulog rada’, uspjesi se brzo zaboravljaju i mora se gledati unaprijed - istakao je Musemić.

Igrači su poručili kako im je drago što je ministar Kurić prepoznao značaj ekipnih sportova i uvijek je spreman da im pomogne, a oni će nastojati da postižu još bolje rezultate.

Ministar Kurić je potcrtao kako je ponosan na rezultat FK Sarajevo, koji je ostvario historijski uspjeh, a posebno je zahvalio i navijačima, bez kojih ova dupla kruna ne bi bila moguća.

- Pristalica sam toga da se u bilo kojem segmentu društva zalaganje i trud moraju poštovati. Ovo društvo je zaboravilo da prepoznaje vrijednosti, zbog čega su godinama oni koji prave rezultate, kao i oni koji to ne čine u istoj ravni. To se mora promijeniti - poručio je ministar Kurić te dodao kako se nada da će i SFK 2000 Sarajevo biti osvajač duple krune - kazao je on.

Naveo je da će i u buduće nastaviti pomagati klubovima i pratiti ih na evropskim takmičenjima.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.