AKTUELNO Direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije

Šabotić: Slučaj predsjednika VSTV-a treba istražiti Tužilaštvo BiH

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet povodom medijskih navoda o umiješanosti Tegeltije u koruptivne radnje

Fena

Šabotić: Slučaj predsjednika VSTV-a treba istražiti Tužilaštvo BiH

Foto: Arhiv


Direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Hasim Šabotić izjavio je da bi slučaj predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije trebalo istražiti Tužilaštvo BiH.

Dodao je da bi Tužilaštvo, u okviru svojih ovlaštenja i nadležnosti, trebalo izvršiti sve potrebne provjere navoda, medijske istupe, objavljene snimke i saopćiti građanima šta se desilo.

- Kada govorim da bi se trebalo što hitnije to uraditi, mislim da tu nema puno posla, da nema nepoznatih osoba, da se radi o poznatim osobama. Imamo ukupno tri osobe, imamo snimak koji je navodno urađen u 2018. godini, koji je objavljen prije desetak dana. Ukoliko bi Tužilaštvo brzo reagiralo, ispitalo sve činjenice i okolnosti kako se ovo desilo, mislim da bi se djelimično vratilo povjerenje kod građana kada je u pitanju pravosuđe – smatra Šabotić.

Kaže da je Tužilaštvo to koje ima isključive nadležnosti da ''odgonetne ovaj slučaj“, za koji smatra da je prioritet prioriteta.

Podsjećanja radi, portal Žurnal nedavno je objavio informacije o navodnoj umiješanosti predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije u koruptivne radnje u vezi s krivičnim istragama.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet povodom medijskih navoda o umiješanosti Tegeltije u koruptivne radnje, a kako je ranije rečeno u toj instituciji, bit će ispitani svi navodi s internet portala.

NA VRH

Podijeli članak na