HUMANA AKCIJA

Hiljadu ramazanskih paketa za povratnike

Nažalost, situacija u mjestima gdje žive povratnici je alarmantna, kazao ef. Malović

Projekt se realizira već petu godinu

Piše: A. Š.

31.5.2019

Rijaset Islamske zajednice u BiH u saradnji s brojnim partnerima organizirao je humanitarnu akciju podjele prehrambeno-higijenskih paketa za hiljadu povratničkih porodica širom Bosne i Hercegovine.

Paketi su u tri različita konvoja podijeljeni povratnicima u Kupresu, Livnu, Duvnu, Glamoču, Prnjavoru, Bosanskoj Gradišci, Banjoj Luci, Kotor-Varoši, Rogatici, Žepi, Višegradu i Rudom. Ibrahim ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu, kazao je da je obaveza države i cjelokupnog društva da vodi brigu o povratnicima.

- Već petu godinu realiziramo ovu humanitarnu akciju i reakcije povratnika su pozitivne. Ne samo da se raduju pomoći nego su sretni i zbog osjećaja da nisu ostavljeni i zaboravljeni u povratničkim mjestima. Nažalost, situacija u mjestima gdje žive povratnici je alarmantna. Većina ljudi je bez posla, što je i jedan od uslova održivog povratka. Također, među povratničkom populacijom većina su stari i iznemogli bez novčanih primanja – kaže ef. Malanović.

Ukupna vrijednost donacije je 90.000 KM, a riječ je o paketima koji, između ostalog, sadrže prehrambene artikle poput brašna, ulja, šećera, tjestenine, kao i ostalih životnih namirnica te higijenskih sredstava, prenose iz Rijaseta.

Vrijednost donacije 90.000 KM

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.