SARAJEVO Konkurs objavljen danas

Opća bolnica zapošljava 27 zdravstvenih radnika

Kadrovi nam trebaju za pokretanje odjeljenja za pedijatriju te za poboljšanje rada na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo, rekao Kravić

S. M.
13.06.2019 15:21

Konkurs je objavljen danas u printanom izdanju "Avaza"

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ raspisala je danas konkurs za prijem 27 medicinskih radnika različitih profila.

Tu informaciju potvrdio nam je i direktor ove, jedne od najboljih bh. zdravstvenih ustanova, prim. dr. Zlatko Kravić.

- Opća bolnica dobila je saglasnost Vlade KS da na neodređeno vrijeme primimo 27 medicinskih radnika. Kadrovi nam trebaju za pokretanje odjeljenja za pedijatriju te za poboljšanje rada na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo. Prijem kadra završna je faza za početak rada pedijatrijskog odjeljenja Opće bolnice. Oglas će biti objavljen u printanom izdanju „Dnevnog avaza“ – rekao je dr. Kravić.

On je rekao da će na neodređeno vrijeme primiti sedam ljekara pedijatara, devet pedijatrijskih sestara, dvije više sestre, ljekara patologa, dva ljekara ginekologa, četiri inžinjera medicinske radiologije te po jednog specijalistu mikrobiologije i urgentne medicine.

- Mogu se prijaviti medicinski radnici iz cijele države, što nam je i želja. Na ovaj način, uz pomoć Vlade KS, kada je povećan broj onih koji idu izvan BiH, mi obnavljamo svoj kadar – dodao je dr. Kravić.

Komentari

NA VRH