BANJA LUKA

Tojagić: Benedi Đukanović bit će saslušan naredne sedmice

Benedi Đukanović

Fena

13.6.2019

Postupajući tužilac Posebnog odjeljenja Tužilaštva RS naredne sedmice će ispitati Benedija Đukanovića, osumnjičenog za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića. 

Đukanović je danas prebačen u banjalučki zatvor, nakon što se sinoć predao sarajevskoj policiji, a potom su ga preuzeli pripadnici MUP-a RS.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je Feni da će se Đukanović sutra na ročištu izjasniti o mjeri pritvora, koji mu je ranije određen.

- To je zakonska obaveza koja se mora provesti. Đukanoviću je ranije određen pritvor u trajanju od mjesec, ali s obzirom na to da je bio u bijegu i za njim je bila raspisana potjernica, nije se o tome izjasnio, a po zakonu to treba uraditi. Tužilac će sljedeće sedmice izdati naredbu za njegovo dovođenje u Tužilaštvo, kada će biti ispitan - dodala je ona.

Benedi Đukanović je osumnjičen za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.

U pucnjavi 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša ubijen je i jedan od napadača na Krunića, Željko Kovačević.

Trećem učesniku u napadu Emiliju Baldi ranije je određen pritvor, a tokom istrage uhapšen je i Rodoljub Gajić, radnik Krunićeve zaštitarske firme „Sektor Security“, zbog sumnje da je umiješan u ubistvo svoga šefa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.