GOSTOVANJA

Čubrilović: Nama smeta što BiH nema kompletiranu vlast

Srna

16.6.2019

Najveća odgovornost za neformiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine je na bošnjačkim strankama koje su prvo kalkulisale u određenim fazama, izjavio je predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilovič.

- Ni u samoj Federaciji BiH mnogi parlamenti nisu formirani. Mnogi su formirani samo do nivoa da mogu da primaju platu. Nama smeta što BiH nema kompletiranu vlast jer imamo projekte koje su vezani za najviše institucije ove zemlje koje treba usaglašavati kako bismo mogli da radimo dalje i dovodimo investicije - rekao je Čubrilović za ATV.

On ističe da to nije dobro ni za BiH, ni za građane, ni za političke stranke, te ni za koga ko je učestvovao u izborima.

- Da ne možemo da implementiramo izborne rezultate ni nakon više od osam mjeseci rezultat je neozbiljnosti pojedinih političkih stranaka. Mogu da apelujem na ljude na odgovornos prema građanima. Zna se ko ima kapacitet da to učini, treba poštovati izbornu volju građana, a sve ostalo je matematika – rekao je Čubrilović.

Smatra da će na predstojećoj sjednici Vijeća za provođenje mira biti kritika zbog neformiranja vlasti, ali da nije siguran da će to biti samo na račun bošnjačkih stranaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.