POSJETE Šef odjela za komunikacije saopćio

Evo šta će sve Erdoan raditi u BiH

Turska snažno podržava Proces saradnje u jugoistočnoj Evropi

A. Ču. / Avaz.ba

Erdoan: Bit će dva dana u BiH

Foto: Arhiv


Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) u ponedjeljak i utorak, 8. i 9. jula, boravit će u posjeti Sarajevu, a povodom samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi - SEECP, kojim predsjedava Bosna i Hercegovina.

Šef Odjela za komunikacije pri Uredu predsjednika Turske Fahretin Altun (Fahrettin) putem Twittera je objavio saopćenje o Erdoanovoj posjeti Bosni i Hercegovini, prenosi agencije. 

Podsjetio je kako Turska snažno podržava Proces saradnje u jugoistočnoj Evropi. 

- Na sastanku će biti razgovarano o koracima na razvoju saradnje na Balkanu, prvenstveno ekonomiji, trgovini, transportu, infrastrukturi i investicijama - saopćio je Altun. 

Dodao je kako se očekuje da se Erdoan tokom posjete sastane s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i liderima pojedinih zemalja učesnica samita. 

Očekuje se da će se Erdoan sastati s delegacijom turskog bataljona, koji djeluje u sastavu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

Također, prema našim informacijama, turski predsjednik prisustvovat će i ispraćaju žrtava genocida u Srebrenici ispred zgrade Predsjedništva, zajedno s još nekim učesnicima samita.

Ispraćaj žrtava planiran je za utorak u 10 sati s Gradskog groblja u Visokom, a kamion s tabutima će se zaustaviti u Ilijašu, Vogošći, te pred zgradom Predsjedništva BiH.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na