ATRAKCIJA

Draško Stanivuković kupio konja: Iskeširao 45.000 maraka!

Prijatelj mladog političara kazao da je Drašku velika želja da ima konja

Stanivuković s novim ljubimcem. Facebook

Piše: E. T. / Avaz.ba

1.8.2019

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kupio je nedavno konja njemačke pasmine za kojeg je, navodno, izdvojio 45.000 KM.

Ovu informaciju je objavio portal Banjaluka24.net a riječ je o vrhunskom konju skupocjene njemačke pasmine “kave pijene”- Grlo mu je, navodno, prodao biznismen i uzgajivač konja Irfan Cepić iz Prijedora. 

- Stanivuković je odlučio da nauči jahati, a poslije duge potrage kod vrhunskih odgajivača pazario je konja izuzetnih osobina i pedigrea. Kako je sam ispričao, za njega je izdvojio čak 45.000 KM, što običnom stanovništvu, koje živi od plate, izgleda mnogo, ali za nekoga ko istinski voli konje i pritom ima mnogo novca kao Draško to ne predstavlja neki trošak, pogotovo ako se radi o plemenitom grlu vrhunskog pedigrea, kao što je ovo – rekao je jedan od Stanivukovićevih prijatelja.

U tekstu se navodi da je Stanivuković svog novog ljubimca smjestio u poznatoj uzgajivačnici konja na Čokorskim poljima, gdje za njegov boravak, kao i ostali vlasnici konja, plaća mjesečni pansion od 400 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.