PRIPREME

Potvrđeno za "Avaz": Održan sastanak ambasadora PIC-a

Ilustracija. Arhiv

Piše: I. K. / Avaz.ba

29.8.2019

U Sarajevu je danas održan sastanak ambasadora Upravnog odbora PIC-a, potvrdila je ovo za "Avaz" Ljiljana Radetić, portparol OHR-a. 

- Sastanak amabasadora je održan, to je istina, ali nije riječ o velikim sjednicama PIC-a koje se održavaju dva puta godišnje - kazala je Radetić. 

Podsjetimo, mediji su prethodno objavili da je šef misije OSCE-a u BiH Brus Berton (Bruce Berton) kazao kako je održana sjednica ambasadora zemalja članica Vijeća za implementaciju mira (PIC).

Inače, naredna sjednica PIC-a trebala bi biti održana u skorije vrijeme, a na njoj će se, prema svemu sudeći, razgovarati i o izjavama MIlorada Dodika, srpskog člana predsjedništva i predsjednika SNSD-a da će manji bh. entitet povući saglasnost na sporazum o Oružanim snagama BiH i time riješiti pitanje NATO-a ukoliko bošnjačka strana nastavi insistirati na Godišnjem nacionalnom programu za NATO kao uslovu za formiranje Vijeća ministara BiH. 

Dodik je također najavio da će Narodna Skupština Republike Srpske, ukoliko do 5. septembra ne dođe do formiranja vlasti na državnom nivou, razmotriti svrhu brojnih nadležnosti koje su od završetka rata prenesene na državu BiH.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.