REAKCIJE Član Predsjedništva SNSD-a

Košarac odgovorio Crnatku: SNSD nikada nije prizivao rat, ovo nam nije rekao ni Bakir Izetbegović

Ističe da Crnadak namjerno izjednačava krivicu SNSD-a, SDA i HDZ-a za neformiranje vlasti u Sarajevu

Srna
01.09.2019 15:04

Košarac: SNSD ničim ne uvjetuje formiranje novog Vijeća ministara

Foto: Srna

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac kazao je da je izjava potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka ''u funkciji podizanja tenzija i raspirivanja političke krize u BiH, kao i dodvoravanja onim stranim faktorima koji su u posljednjih mjesec učinili sve da propadne sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH koji su 5. avgusta potpisali predsjednici SNSD-a, SDA i HDZ-a Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

- SNSD nikada nije prizivao rat niti bilo kakve oružane sukobe. Ovakve optužbe na račun najveće i najjače političke stranke u RS nije iznosio čak ni Bakir Izetbegović - rekao je Košarac, komentirajući izjavu potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka da najave SNSD-a da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju, kako kaže, "veliku ludost i poziv na novi rat".

Košarac ističe da Crnadak namjerno izjednačava krivicu SNSD-a, SDA i HDZ-a za neformiranje vlasti, iako su, kako kaže, svi u Republici Srpskoj, uključujući i Crnatka i stranku koju predstavlja, svjesni činjenice da SNSD ''ničim ne uvjetuje izbor novog Vijeća ministara i traži da RS u Sarajevu bude predstavljena u skladu s Ustavom i rezultatima izbora''.

Komentari

NA VRH