STAVOVI

Džaferović: Zahvalni smo Hanu, ali problem je u Miloradu Dodiku

Ne žele bez prethodnog dogovora i zajedničkog stava putovati u Brisel jer bi taj sastanak doživio neuspjeh

Šefik Džaferović. S. Saletović

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

6.9.2019

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, rekao je danas novinarima u Sarajevu da je zahvalan komesaru za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesu Hanu (Johannes Hahn) na pokušajima da se formira vlast, ali da je problem u Miloradu Dodiku i njegovoj politici.

Džaferović je ocijenio da on i Željko Komšić nisu odbili Hana, ali da su jasno poručili da ne žele bez prethodnog dogovora i zajedničkog stava putovati u Brisel jer bi taj sastanak doživio neuspjeh.

- Nije problem u Džaferoviću i Komšiću, već u Dodiku. On je taj koji ne poštuje zakone ove države i popuštanje njemu i njegovog politici odvelo bi državu u anarhiju - kazao je Džaferović prije početka sjednice Glavnog odbora SDA.

Prema njegovim riječima, zakonima se ne može odnositi po principu jelovnika.

- Ovo je trenutak kada ćemo mi poštovati u potpunosti zakone ove zemlje i jednako se prema zakonima odnositi svi ili će se dozvoliti nekima da neke zakone poštuju, a neke ne poštuju. Mi smo napisali pismo u kojem smo kazali Hanu treba razgovarati s gospodinom Dodikom. Neka bude spreman, neka poštuje sve ono što BiH ima kao svoj pravni sistem i više nikakav problem nema. Sazivati još jedan sastanak i doživjeti neuspjeh, a ne pripremiti se, mislimo da ne bi bilo uredu - istakao je Džaferović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.