NA LICU MJESTA

Dodik u Drvaru: Došli smo da vam kažemo da smo uz vas

Kako javlja reporter ''Avaza'' iz Drvara Bogdan Šobat, u zraku se osjeti svečana atmosfera

B. Šobat / Avaz.ba

13.9.2019

S lica mjesta - Avaz
Policija na svakom koraku u Drvaru - Avaz
Pripreme za večerašnju akademiju - Avaz
Ulice oprane i očišćene - Avaz
Postavljena i zaštitna ograda za građane - Avaz
+6

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH zajedno sa Nikolom Špirićem došli su u Drvar. 

Razlog je obilježavanje stradanja Srba u prošlom stoljeću. Inače mrtav grad, u kojem još samo opstaje drvna industrija, i to zbog velikog šumskog bogatstva, danas je živnuo. 

Kako javlja reporter ''Avaza'' iz Drvara Bogdan Šobat, u zraku se osjeti svečana atmosfera. Ulice se oprane, na svakom kafiću su postavljene zastave Srbije, ali i entiteta Republika Srpska. Povećan je i broj policajaca u ovom gradu, a Titova ulica je puna naroda koji je stigao i iz drugih gradova.


Prema protokolu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prvo su posjetili vrtić "Majka hrabrost". Nakon toga će uslijediti sastanak u Radničkom domu s načelnicima općina, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Dodik se zahvalio predsjedniku Vučiću što je došao.

- Danas smo ovdje da budemo sa vama u danu koji je važan i koji nas sjeća na teške trenutke u historiji ovog kraja, koji nas sjeća na to da smo morali napustili svoje domove, ali tu smo. Gradimo novi život, niko nije ovdje došao da vam priča kako morate ostati ovdje, mi smo ubjeđeni u to, ali smo došli da vam kažemo da smo uz vas i bit ćemo uz vas i da ćemo zajedno s vama prolaziti kiroz mnoge druge izazove koji su ovdje zaista veliki - rekao je Dodik.


Od 19 sati Vučić i Dodik će prisustvovati Akademiji "Krajino moja", koja je posvećena stradanju i progonu Srba iz zapadnokrajiških općina. Već ranije je služen parastos u hramu Svetog Save, a lokalni čelnici položili su cvijeće na spomen-obilježju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.