BANJA LUKA

Feraget: Predmet Davida Dragičevića da preuzme Tužilaštvo BiH

Nakon sastanka s glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka

Feraget: Istraga se ne vodi na odgovarajući način. Arhiv

Fena

17.9.2019

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, najavio je danas da bi predmet u slučaju stradanja Davida Dragičevića (21) trebao biti predat u nadležnost Tužilaštva BiH. 

Nakon sastanka u Banjoj Luci s glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Želimirom Lepirom i postupajućim tužiocem u ovom predmetu Daliborom Vrećom, Feraget je rekao da je Lepir najavio da nije protiv prebacivanja predmeta na bh. pravosuđe.

Istakao je i da će sutra o tome razgovarati i s glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić.

- Rekao sam glavnom tužiocu da i dalje smatram da ova istraga koju vode nije odgovarajuća. Mislim da me on pravilno shvatio – rekao je Feraget novinarima u Banjoj Luci.

Tvrdi i da je Lepir danas potvrdio da su učinjeni ogromni propusti, posebno u početnoj fazi, u predmeti "Dragičević“.

Feraget zahtjev za istragu na nivou BiH temelji na tome da predmet "Dragičević" treba voditi nepristrasno tužilaštvo, a da to nije više banjalučko.

- Moj prijedlog će biti da Tužilaštvo BiH pokrene inicijativu i traži saglasnost glavnog tužioca - rekao je Feraget.

Tvrdi i da okolnosti ovog slučaja, a koje proizlaze iz dokaza, ukazuju na moguću "povezanost pripadnika MUP-a RS s ubistvom Dragičevića".

Izlazak Lepira iz zgrade banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva pratili su zvižduci i negodovanja članova grupe "Pravda za Davida“, koji su ga pozvali da podnese ostavku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.