PLJUSKOVI Na područjima iznad 1.500 metara moguć snijeg

Jako nevrijeme pogodilo Krajinu

Sljedećih dana u našoj zemlji očekuje se oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima

E. Trako / Avaz.ba
02.10.2019 17:10

Ilustracija

Foto: Avaz

Jako nevrijeme u kasnim poslijepodnevnim satima pogodilo je Krajinu. Kako javlja "Avazov" reporter s terena, skoro da je nemoguće voziti zbog jakog nevremena. 

Na dionici puta Bosanski Petrovac - Bihać, gdje je ograničenje brzine 100 kilometara na sat, u pojedinim momentima vozači teretnih vozila su se isključivali iz saobraćaja zbog jakog vjetra, kiše i smanjene vidljivosti. 

Sljedećih dana u našoj zemlji se očekuje oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Na područjima iznad 1.500 metara mogući su susnježica i snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim satima i prije podne, kada je lokalno moguća i grmljavina. 

Poslije podne padavine, uglavnom, prestaju u Krajini, Posavini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje padavine slabe. Očekivana količina padavina, u većem dijelu zemlje, između 20 i 50, u Hercegovini lokalno i do 70 litara po metru. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u u Hercegovini umjerena bura. Temperature zraka u Bosni od 7 do 14, a u Hercegovini od 13 do 20 stepeni.

NA VRH