SARAJEVO

Košarac: Ivanić je konektovan na ambasade zapadnih zemalja

Radeći u Predsjedništvu BiH, bio je veoma sklon da se zagovaraju čak i vojne vježbe s avionima koji su i bombardirali RS i Srbiju

Staša Košarac. Arhiv

Srna

12.10.2019

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je da se ova stranka, kada je riječ o članstvu u NATO, orijentira isključivo na stavove institucija Republike Srpske, dok je Mladen Ivanić "konektovan na ambasade zapadnih zemalja".

Komentirajući izjavu počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića da bi njegov uvjet za formiranje vlasti na nivou bio da članstva u NATO nema dok ne budu sve države u regionu u tom savezu, ali da se pošalje godišnji nacionalni plan, Košarac je rekao da od toga nema ništa i da je to potvrda da je Ivanić konektovan na određene ambasade zapadnih zemalja.  

- To je potvrda onoga što su činjenice ukazivale, da Mladen Ivanić jeste konektovan na određene ambasade zapadnih zemalja i da je, radeći u Predsjedništvu BiH, bio veoma sklon da se zagovaraju čak i vojne vježbe s avionima koji su i bombardirali RS i Srbiju - istakao je Košarac za "Blic". 

On je ocijenio da je Ivanić blagonaklon kada je riječ o NATO savezu.

- S druge strane, treba istaći i činjenicu da je u vrijeme predizborne kampanje kada je on (Ivanić) bio kandidat za član Predsjedništva BiH, tražio od Ambasade SAD da se ANP ne spominje i da to sačeka neka druga vremena iz razloga što je u razgovorima koje je vodio s njima bio veoma konstruktivan u provođenju svih akcionih planova koji su vodili BiH ka NATO integracijama - naglasio je Košarac.

On je podsjetio da je stav SNSD da se neće ni milimetar maći od Srbije kada je riječ o NATO putu.

Prema njegovim riječima, SNSD ima svoj stav u vezi s ANP i orijentiran je na stavove RS te da taj politički kurs neće mijenjati.

To znači, pojasnio je Košarac, da bilo kakve modifikacije u vezi s tim pitanjem definitivno su predmet razmatranja koje će odrediti daljnje kretanje predstavnika SNSD-a u institucijama na nivou BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.