BANJA LUKA U Osnovnom sudu

Saslušanje u postupku protiv Suzane Radanović

Sudi se majci, dok su ubice i oni koji im čuvaju leđa i dalje na slobodi, kažu iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida"

Fena

Suzana Radanović s advokatom Feragetom

Foto: Arhiv


U Osnovnom sudu u Banjoj Luci danas će biti održano saslušanje u postupku koji pokrenut protiv Suzane Radanović, majke ubijenog mladića Davida Dragičevića, a zbog dešavanja od 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine.

Iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida" najavili su da će se tog dana pojaviti ispred Osnovnog suda, kako navode, kao znak podrške majci ubijenog mladića.

- Smatramo da je ovo nastavak represije koja se vrši nad porodicom Dragičević i ljudima koji su im podrška. Sudi se majci, dok su ubice i oni koji im čuvaju leđa i dalje na slobodi - navodi se u saopćenju te grupe.

Policija je 25. decembra 2018. privodila Suzanu Radanović, nakon intervencije zbog zabrane okupljanja na Trgu Krajine.

Okupljanja grupe "Pravda za Davida", čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, počela su 26. marta prošle godine.

Porodica i članovi grupe "Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

Njegovi posmrtni ostaci, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine su ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

NA VRH

Podijeli članak na