MOZAIK ZLOČINA

Hoće li istražiteljima od koristi biti Lanin dnevnik?

U fokusu policije automobili i osobe sa snimaka u Čapljini koji se kreću od stanice do naselja Trebižat

Policija na mjestu gdje se dogodio zločin. Avaz

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

14.10.2019

Iako su danima češljali svaki milimetar užeg i šireg područja od mjesta gdje je svirepo ubijena Lana Bijedić (19) u Studencima kod Ljubuškog, istražitelji, uz pomoć ronilaca koji su pretraživali korito rijeke Studenčice, nisu našli ništa važno što bi im pomoglo u slaganju mozaika ovog misterioznog slučaja. 

Sva pažnja

Kako saznajemo, sada su svu pažnju usmjerili na ponovno pregledavanje snimaka videonadzora izuzetih s brojnih objekata u Čapljini, koji su pokazali smjer kojim se nesretna djevojka pješice kretala. 

S obzirom na to da je do sada utvrđeno da se Bijedić dovezla autobusom iz Mostara do Čapljine, odakle je s Autobuske stanice pješačila do table naselja Trebižat, kako je to pokazao snimak benzinske pumpe „Rebac-Benz“, istražitelji su se fokusirali na osobe koje su u to vrijeme prolazile pješice, ali i automobilima.


Lana Bijedić: Brutalno ubijena. Facebook

Preksinoć su se pojavile informacije o tome da je jedan muškarac koji se dovodi u vezu s ubistvom iz Čapljine uhapšen, što su jučer demantirali iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, pod čij im nadzorom se vodi istraga.

Kako nam je rečeno, bukvalno se sve provjerava, a čekaju se i rezultati brojnih vještačenja, među kojima su Lanin telefon i laptop.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je ova djevojka, koja je bila upisala studij arhitekture na Univerzitetu „Burch“, vodila dnevnik koji je pisala na engleskom jeziku te se u policiji nadaju da će im i to biti od koristi.

Zid šutnje

Naša ekipa je jučer bila na licu mjesta, gdje smo od mještana naselja Trebižat pokušali saznati koju informaciju. Međutim, u vezi s ovim slučajem naišli smo na zid šutnje. Jedna mještanka nam je ispričala samo da ju je starija žena vidjela na kružnom toku.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.