NAKON POKOPA

Majka Lane Bijedić napustila Mostar i otišla u Beograd

Nina se pozdravila sa kolegama i prijateljima

Lana Bijedić sa svojom majkom Ninom. Facebook

Piše: Večernji list

17.10.2019

Majka stravično ubijene Lane Bijedić, dekanesa Fakulteta informacionih tehnologija (FIT) Nina Bijedić napustila je Mostar i otišla u Beograd. Tu informaciju "Večernjem listu" su potvrdili Ninine kolege i prijatelji.

Nina se pozdravila s njima i užem krugu saopćila već nakon ubistva, odnosno pokopa, da će trajno otići iz Mostara.

Lanina majka oglasila se prije nekoliko dana na svom Facebook profilu objavom "Zahvala Mostaru", u kojoj je isticala sve svoje i Lanine trenutke provedene u Bosni i Hercegovini, a i Mostaru. Osim toga, Nina je u svojoj objavi navela da je Lana prije svega bila Mostarka, Hercegovka, piše "Večernji".

Ubijena Lana Bijedić prije nekoliko dana je kremirana u Beogradu, gdje je njena majka upravo i otišla, a javnost se pita je li Lana u svojoj oporuci upravo o tome i pisala. 

Od tragedije je prošlo 11 dana, policija u Zapadnohercegovačkom kantonu steže obruč, javljaju se novi svjedoci. Mnogi se pitaju šta se moglo dogoditi da se jednoj mladoj i plemenitoj osobi na takav brutalan način presudi. 

Podsjećamo, Lana je u nedjelju, 6. oktobra, oko 11 sati napustila kuću koja se nalazi u Sjevernom logoru. Autobusom se uputila do autobuske stanice u Čapljini, odakle je dalje krenula pješice. Nadzorne kamere snimile su je u 12:10 sati kako prolazi pored benzinske pumpe, a u 13:30 sati već je viđena na kružnom toku u Zvirovićima. 

Lanino tijelo pronašao je lokalni ribar u koritu rijeke Studenčice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.