NA MARGINAMA FORUMA Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastao se s turskim predsjednikom

Džaferović i Erdoan razgovarali u Istanbulu

Dvojica lidera o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Turskoj

Sl. M. / Avaz.ba
21.10.2019 13:56

Erdoan i Džaferović

Foto: Ured predsjednika Turske

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović učestvuje na dvodnevnom TRT World Forumu, koji se održava u Istanbulu.

On je danas s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan) prisustvovao otvaranju Foruma, koji se ove godine održava pod nazivom "Globalizacija u povlačenju: Rizici i prilike".

Obraćajući se na Forumu, turski predsjednik je kazao kako je postalo očigledno da "države čije su granice crtane za stolovima, a ne uspostavljene krvlju i znojem, ne mogu biti prave države".

- Proces kroz koji smo prošli pokazao je još jednom da sloboda nije naklonost koju pružaju drugi, ali sveta vrijednost za koju se bori, dobiva se snagom i hrabrošću i štiti nepokolebljivom odlučnošću. U tome je razlika između Turske i ostalih država regije. Mi smo narod koji je platio i nastavlja plaćati vrlo visoku cijenu za sve što imamo - poručio je Erdoan. 

Na marginama Foruma Džaferović i Erdoan su održali sastanak na kojem su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Turskoj.

Džaferović će se sutra obratiti učesnicima Foruma kao centralni govornik u okviru panela "Prijetnja ekstremizma krajnje desnice: Rat protiv terorizma 2.0?".

Komentari

NA VRH