KAMPANJE

Pacijenti oduševljeni novim uslugama Centra za srce BH

Besplatni pregledi za naše vjerne čitaoce započeli su jučer na Gastroenterološkom odjelu

Piše: E. Skokić

22.10.2019

Regionalni lider u tretmanu bolesti srca i krvnih sudova Centar za srce BH u Tuzli, koji je u procesu transformacije i uvođenja novih kliničkih disciplina, bez dileme se uključio u akciju „Avaza“ i našim vjernim čitaocima omogućio besplatne preglede koji su jučer započeli na Gastroenterološkom odjelu.

Liječenje srca

U vrijeme naše posjete dr. Midhat Smajić obavljao je pregled naše čitateljice Pašazade Taletović iz Previla kod Srebrenika.

- Imamo najsavrameniju opremu na raspolaganju, ali i sve druge bitne pretpostavke za naš uspješan rad. Imamo ultrazvučnu dijagnostiku i radimo niz procedura. Uz saglasnost pacijenta te procedure možemo raditi i pod anestezijom. Pregled se završava za deset minuta, a pacijenti se  nakon toga ne sjećaju šta smo to radili. Takvi pregledi sve više postaju trend – kaže Smajić, načelnik Gastroenterološkog odjela.

Jahić: Prepoznatljiva ustanova. Avaz

Pacijenti su s oduševljenjem prihvatili novi koncept djelovanja.

Direktor Centra Elmir Jahić ističe kako je ustanova na čijem je čelu prepoznatljiva po dijagnostici kardiovaskularnih oboljenja, po liječenju bolesti srca i krvnih sudova kako u kardiohirurškom tako i u invanzivno-kardiološkom tretmanu.

Briga o zdravlju

- U posljednje vrijeme smo se transformirali u multidisciplinarini medicinski centar. Tretiramo bolesti urološkog sistema, gastroenterologije, a pružamo usluge radiologije i interventne radiologije. Planiramo uvođenje još nekih medicinskih disciplina – kaže naš sagovornik.

Pregledi putem „Avazove“ kampanje „Zdravlje je najveće bogatstvo“ nastavljaju se ove sedmice, a cilj projekta je podići svijest stanovništva o značaju brige o zdravlju i prevenciji oboljenja.

Urološke bolesti

Mustafa Bazardžanović je načelnik  Odjela urologije. Od aprila 2019. godine uposlenik je Centra u kojem se na najsavremeniji način tretiraju urološke bolesti, poput kamenca u bubrezima ili mokraćnim kanalima.

- U Centru tretiramo kamenac u bubregu i mokraćnim kanalima bez ikakvog reza. U mogućnosti smo da riješimo svaki problem pacijenata koji imaju kamence i obično je vrijeme zadržavanja  do dva dana – ističe dr. Bazardžanović.


Partner projekta. BH Telecom

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.