SKANDALOZNO

Stari KOS-ovac Muslimović prevario i teško bolesnog borca!

Obećao dati saglasnost da se RVI useli u podrum, ali zauzvrat tražio dozvolu da proširi svoj stan

Muslimović: Sve prevario. Avaz

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

18.11.2019

Mutne radnje, prljavštine i beskrupulozne prevare Fikreta Muslimovića, nekadašnjeg najperspektivnijeg KOS-ovog obavještajca i odnedavno člana Senata SDA, izlaze na vidjelo zahvaljujući javnom pozivu „Avaza“.

Lični interes

Skoro svakodnevno u redakciju našeg lista stižu stravična svjedočanstva i dokumentacija koja dokazuje i pokazuje da stari KOS-ovac ne preza ni od čega, posebno kada je njegov lični interes u pitanju. A o tome najbolje svjedoče izjave predstavnika boračkih organizacija koji su se javili „Avazu“.


Ibro Helja: Imamo sve dokaze. Avaz

Ibro Helja, predsjednik Udruženja pokretača otpora Starog Grada i nekadašnji koordinator za rješavanje stambene problematike za boračku populaciju Kantona Sarajevo, ispričao je za „Avaz“ stravičnu priču o tome kako je Muslimović prevario teško bolesno ratnog vojnog invalida Zaima Muftića, koji ima troje maloljetne djece.

Helja priča da je u Bolničkoj ulici na broju 20 u sarajevskom naselju Višnjik, u zgradi u kojoj se nalazi i Muslimovićev stan koji se vodi na njegovu suprugu Zlatu, sa svim stanarima dogovoreno da se u podrum useli teško bolesni RVI Muftić. Ali, na kraju su svi prevareni.



Zgrada u Bolničkoj ulici na broju 20, gdje se nalazi Muslimovićev stan na prvom spratu. Avaz

- Pošto smo mi gore dogradili nekoliko spratova na zgradi za borce, vidjeli smo da je moguće da se sredi i podrum, kako bismo uselili i bolesnog Muftića. Za to nam je bila potrebna saglasnost svih stanara. No, Muslimović nas je uslovio da će i on dati saglasnost ako mu dozvolimo da proširi stan kako bi ga zatvorio, što smo i učinili - priča Helja pokazujući brojnu dokumentaciju.

Neće da se javi

No, kada su „izganjali“ sve dozvole za Muslimovića, proširenje stanja upisali u grunt, ovaj KOS-ovac odbio je potpisati saglasnost da se Muftić useli u podrum.

- Muftić se liječi već godinama po Njemačkoj. Na raznim je operacijama. To je bila prilika da dobije krov nad glavom. To je nekih 55 kvadrata. Čak je uložio i 6.200 KM za dobivanje svih potrebnih dozvola, ali džaba. Muslimović nije želio ništa potpisati. Ni danas ne želi. Stalno ga zovemo. Nas je iskoristio i prevario, a svoj stan je proširio. Neka mu je na sramotu da borca s troje djece ostavi bez krova. Uostalom, to je podrum - kaže Helja.

Kakav je to čovjek

Helja priča da, iako je stan na Muslimovićevoj ženi, s Fikretom su pregovarali da se da saglasnost da se teško bolesni borac useli u podrum.

- Mi imamo sve dokaze da su oni proširili stan, a da su borca prevarili i da nikad nije riješio stambeno pitanje. Sve je tu - uplatnice, rješenja... Kakav je to čovjek kada može ovakvo nešto napraviti – čudi se Helja.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.