SARAJEVO

Počela hitna sjednica Vlade KS

Kako je planirano, na hitnu sjednicu Vlade KS pozvani su policijski komesar KS Nusret Selimović i svi načelnici općina s područja Kantona

Piše: A. Č. / Avaz.ba

18.11.2019

Počela je hitna sjednica Vlade Kantona Sarajevo o migrantskoj krizi, javlja naša novinarka s lica mjesta.

Kako saznajemo, izjave za medije zakazane su za 16 sati.

Sjednica je zakazana radi realizacije skupštinskih zaključaka donesenih na inicijativu zastupnice Bilsene Šahman na 14. radnoj sjednici, održanoj 30. oktobra, a koji su se odnosili na rješavanje pitanja smještaja migranata na području Kantona Sarajevo.

Kako je planirano, na hitnu sjednicu Vlade KS pozvani su policijski komesar KS Nusret Selimović i svi načelnici općina s područja Kantona. 

Veliko interesiranje medija. S. Mujić

Zastupnici Skupštine KS na sjednici održanoj krajem oktobra naložili su MUP-u KS da odmah zatraži informacije od Ministarstva sigurnosti BiH u vezi s prijedlogom da se migranti smjeste u neperspektivne kasarne na području KS (Blažuj, Rajlovac i Semizovac) te obavijesti lokalne zajednice.

Vladi je na istoj sjednici naloženo i da obavijesti Vijeće ministara BiH i Operativni štab za migracije te federalnog premijera Fadila Novalića da se suzdrže od bilo kakvih daljnjih aktivnosti bez zvanične komunikacije s institucijama KS. 

Istovremeno, zaključeno je da će, ako se ukaže potreba, Vlada KS imenovati posebnog povjerenika za ova pitanja koji će redovno izvještavati Vladu i Skupštinu KS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.