SARAJEVO

Marjan Šarec posjetio bazu EUFOR-a u Butmiru

Slovenija je važna zemlja učesnica koja svojim osobljem pruža podršku u radu GK EUFOR, saopćeno iz EUFOR-a

Trišak zahvalio Šarcu na značajnom doprinosu slovenskih trupa u BiH. Fena

Fena

9.12.2019

Predsjednik Vlade Slovenije Marjan Šarec posjetio je bazu Butmir u Sarajevu te se susreo s osobljem Glavne komande EUFOR-a, kao i slovenskim vojnicima koji se nalaze u misiji u BiH.

Predsjedniku Vlade Šarcu i načelniku Generalštaba Oružanih snaga Slovenije generalmajoru Alenku Ermencu, koji je bio u njegovoj pratnji, dobrodošlicu je poželio komandant EUFOR-a, generalmajor Rajnhard Trišak (Reinhard Trischak). Nakon obilaska počasne garde EUFOR-a, sastali su se s načelnicima sekcija u GK EUFOR-a.  

Predsjednik Vlade Slovenije informirao se o trenutnim aktivnostima EUFOR-a, kao i o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u BiH. Tokom službene posjete, Trišak je zahvalio Šarecu za značajan doprinos slovenskih trupa u BiH, koje služe u stvaranju sigurne i stabilne BiH.

- Slovenija je važna zemlja učesnica koja svojim osobljem pruža podršku u radu GK EUFOR. Jedna je od dvadeset država u misiji EUFOR-a koje učestvuju u operaciji Althea u Bosni i Hercegovini, te je prisutna od početka misije 2004. godine - saopćeno je iz EUFOR-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.