AKTUELNO Predsjednik Srpske demokratske stranke

Šarović: Ovo je pravo lice vlasti u Republici Srpskoj

Fena
11.12.2019 15:34

Mirko Šarović

Foto: Arhiv

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović kritizirao je odluku Narodne skupštine RS o neprihvaćanju prijedloga odluka o raspuštanju skupština općina Teslić i Rudo.

Smatra da je to loša odluka, „koja govori mnogo o samoj vlasti u RS i njihovoj neprincipijelnosti, saopćeno je iz SDS-a.

- Ne poštuju vlastiti zakon, koji su sami donijeli, a općine dijele na svoje i „tuđe''. Ovim su potvrdili da se radi o vlasti koja ne radi za građane već za svoju stranku te da nisu sposobni da se izdignu iznad uskostranačkih interes - kazao je Šarović. 

Istakao da je odluka o neprihvaćanju prijedloga odluka o raspuštanju SO Teslić i Rudo „pokazala, nažalost, pravo lice vlasti RS“. 

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS danas nisu usvojili odluke o raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić. 

To znači da parlamenti u Tesliću i Rudom neće biti raspušteni, iako nakon provedenog postupka opoziva nisu opozvani lokalni načelnici Milan Miličević i Rato Rajak. 

Zakonom o lokalnoj samoupravi u RS propisano je da Narodna skupština može, na prijedlog Vlade, da raspusti Skupštinu ako nakon provedenog postupka opoziva gradonačelnik, odnosno načelnik općine ne bude opozvan.

Komentari

NA VRH