RAZGOVOR

Košarac: Ubrzat ćemo put ka Evropskoj uniji

Optimista sam da možemo uraditi dobar posao u interesu svih građana

Staša Košarac. Avaz

Piše: S. D. / Avaz.ba

16.12.2019

Staša Košarac, predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, u izjavi za “Avaz“ izrazio je očekivanje da će Predstavnički dom Parlamenta BiH na sjednici 23. decembra potvrditi imenovanje novih ministara i njihovih zamjenika u Vijeću ministara BiH.  

Postići rezultate 

- Očekujemo da u ovoj sedmici SDA, SBB i DF dostave imena kandidata za ministre i zamjenike predsjedavajućem Zoranu Tegeltiji i da će se nakon završenih provjera stvoriti uslovi da sjednica tog dana bude i održana te da bude potvrđen novi saziv Savjeta ministara – kazao je Košarac.

Kao kandidat SNSD-a za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Košarac kaže da je optimista da će novi saziv Vijeća ministara BiH moći nadoknaditi izgubljeno vrijeme i postići određene rezultate.  

Definirati kretanje 

- Očekujem da ćemo na osnovu programa Savjeta ministara, koji ćemo utvrditi zajednički, biti vrlo konkretni i da ćemo nepotrebno izgubljenu godinu nadoknaditi. Smatram i da ćemo ubrzati put ka Evropskoj uniji i da ćemo na temelju komunikacije koju budemo imali u zemlji  i s međunarodnim predstavnicima u BiH definisati naše kretanje. Ja sam optimista da se može uraditi jako dobar posao u interesu svih građana BiH - zaključio je Košarac. 

Košarac, koji je i aktuelni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, izrazio je očekivanje da će i taj i Dom naroda PSBiH koji će zasjedati ove sedmice uspostaviti zajedničke komisije oba doma. Kao i da će konstituirati delegacije BiH pri međunarodnim asocijacijama.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.