REAKCIJA

Milan Tegeltija odgovorio na poziv Bakira Izetbegovića za njegovu smjenu

Tako je u BiH, dok je sasvim normalno da predsjednik Italije bude istovremeno i predsjednik Italijanskog VSTV

Milan Tegeltija. Avaz

Avaz.ba

21.2.2020

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Milan Tegeltija reagirao je na poziv lidera SDA Bakira Izetbegovića upućen članovima VSTV-a da izglasaju njegovu smjenu.

- Bosna i Hercegovina jedina je država na svijetu u kojoj je jednom dijelu javnosti nenormalno da se prvi čovjek pravosuđa odazove na poziv na sastanak koji su mu formalno uputili predsjedavajući Vijeća ministara BiH i član kolektivnog šefa države -  rekao je Tegeltija za Glas Srpske. 



Tako je u BiH, dodao je Tegeltija, navodeći da je u Italiji, po čijem modelu je skrojeno VSTV BiH , "ne samo normalno da se sastaju, nego je sasvim normalno da predsjednik Italije bude istovremeno i predsjednik Italijanskog VSTV".

Podsjetimo, Izetbegović je nakon današnje sjednice Predsjedništva SDA pozvao VSTV da smijeni Tegeltiju jer je prisustvovao sastanku kojeg je sazvao član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik. Riječ je o sastanku predstavnika RS u državnim institucijama koji je održan jučer u Istočnom Sarajevu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.