SARAJEVO

Otvoreni trg i garaža prekoputa Vijećnice

Garaža ima dvije podzemne etaže sa 155 parking mjesta, uključujući i najmoderniji elektropunjač za vozila koji će građani koristiti bez naknade

Piše: Avaz.ba

1.3.2020

Svečanost u centru Sarajeva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+21

Povodom proslave Dana nezavisnosti BiH te uspješnog završetka četiri kapitalna projekta, a među njima i izgradnje podzemne javne garaže i trga, Općina Stari Grad Sarajevo danas je upriličila svečani program.

Garaža ima dvije podzemne etaže sa 155 parking mjesta, uključujući i najmoderniji elektropunjač za vozila koji će građani koristiti bez naknade. Ulaz i izlaz iz podzemne garaže je na semaforu kod Novog mosta Vijećnice.

Goste na trgu zabavljali su kraljica sevdaha Hanka Paldum i KUD "Baščaršija".

Načelnik općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić rekao je da na ovaj način treba dati poleta i nade i svega onog pozitivnog građanima BiH, a to su sigurno samo projekti. 

- Samim tim ide i novo zapošljavanje i ostanak ljudi, omladine, jer godinama gledamo obilježavanje Dana nezavisnosti i Dana državnosti, a sve je to na jedan način pregazilo vrijeme. Ovo je način kako se obilježava Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine - rekao je Hadžibajrić. 

Direktor Fonda za razvoj Abdulah el-Rumeir čestitao je Dan nezavisnosti.

- Jako smo sretni što smo dočekali dan otvorenja četiri kapitalna projekta, jer će sva četiri projekta služiti građanstvu i pomagati cjelokupnom napretku općine i grada Sarajeva. Kraljevina Saudijska Arabija i Saudijski fond za razvoj su počeli pomagati Bosni i Hercegovini još u devedesetim godinama. Do sada smo kreditirali na deset lokacija diljem Bosne i Hercegovine, dali iznos od 153 miliona američkih dolara u raznim segmentima prosvjete, zdravstva, školstva i ekonomije. Također smo dali određena bespovratna sredstva narodu Bosne i Hercegovine u iznosu od 53 miliona američkih dolara. Najvažnija nepovratna sredstva uložili smo u sarajevske univerzitete i u sarajevsku biblioteku - rekao je El-Rumeir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.