MJERE PREDOSTROŽNOSTI Kolegij Sekretarijata PS donio odluku

Uvode se dežure u Parlamentu BiH sa po maksimalno dva zaposlenika

Proritet je stavljen kad su pitanju majke mlađe djece

F. K. / Avaz.ba

Vehabović: Zaštititi zdravlje zaposlenih

Foto: Avaz


Kolegij Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH (PS), zbog pogoršane epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, a u skladu s uputama kako kriznih štabova tako i nadležnih zdravstvenih institucija, koje se odnose na preporuke poslodavcima i zaposlenima radi sprečavanja bolesti izazvanih koronavirusom, donio je na današnjoj sjednici odluku kojom je izvršena reorganizacija rada i radnog vremena.

- Reorganizacija se sastoji od uvođenja dežura u punom radnom vremenu u svakoj organizacionoj jedinici sa maksimalno dva zaposlena na periode od po 15 dana. Prilikom donošenja navedene odluke, Kolegij Sekretarijata prvenstveno se vodio obavezom zaštite zdravlja zaposlenih, a ovakav način reorganizacije neće utjecati na redovan tok poslova i aktivnosti PSBiH, jer proces rada to dozvoljava.

Napominjemo da se prilikom donošenja odluke o reorganizaciji rada naročito vodilo računa i proritet je stavljen kada su i pitanju majke mlađe djece, koja u trenutnoj situaciji nemaju mogućnost pohađanja predškolskih i osnovnih obrazovnih ustanova – kazao je Kenan Vehabović, sekretar Zajedničke službe PSBiH.  

NA VRH

Podijeli članak na