ODLUKE

Na području USK proglašeno stanje prirodne nepogode

Premijer je naglasio da nema potrebe za strahom i panikom, ali je i zamolio sve građane za saradnju i najveće moguće strpljenje

Medicinski i svi drugi dežurni timovi u potpunosti su na raspolaganju svima. Ilustracija

Avaz.ba

20.3.2020

Kantonalni premijer Mustafa Ružnić potvrdio je danas proglašenje vanrednog stanja na području Unsko-sanskog kantona (USK), odnosno stanja prirodne nepogode zbog prijetnje širenja koronavirusa.

- Krizni štab Ministarstva zdravstva USK od ovog momenta ima savjetodavnu ulogu, a sve naredbe i odluke donosi Kantonalni štab civilne zaštite. Vjerovatno ćemo biti prinuđeni ići sa malo restriktivnijim mjerama i naredbama kada je u pitanju ponašanje i kretanje građana, ali ćemo svaku odluku pažljivo isplanirati i pripremiti - rekao je premijer USK Mustafa Ružnić.

Naglasio je da nema potrebe za strahom i panikom, ali je i zamolio sve građane za saradnju i najveće moguće strpljenje.

- Medicinski i svi drugi dežurni timovi u potpunosti su na raspolaganju svima nama. Robni promet i dostava lijekova idu bez problema, a sve što molim građane jeste da poštuju donesene mjere i naredbe. Moram insistirati i na tome da građani ne nasjedaju na nezvanične i neprovjerene informacije na društvenim mrežama nego da prate samo provjerene izvještaje zvaničnih medija - istaknuo je Ružnić.

Premijer Unsko-sanskog kantona najavio je i izdvajanje određenih finansijskih sredstava za zdravstvo, privredu i poljoprivredu te je pozvao sve gradonačelnike i načelnike općina na maksimalnu koordinaciju djelovanja i saradnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.