REAKCIJA

Jusko: Šaljemo policiju na adrese, krećemo s privođenjima svih koji ne poštuju mjere

Ovdje nema glasa razuma. Idu novačne kazne, pa onda i kazne zatvora

Jusko: Stroge mjere. Arhiv

Piše: Avaz.ba

22.3.2020

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova KS, rekao je danas na vanrednoj sjednici Vlade KS da 60 osoba nije nađeno na adresi i da će se, kada dođe uredba s federalnog nivoa, krenuti s privođenjem svih onih koji ne poštuju mjere samoizolacije.

- Ono što apelujem u proteklih 10 dana je da se urgentno pooštre mjere kada su u pitanju svi oni koji ne poštuju samoizolaciju. Dobio sam informaciju da je tu uredbu, odnosno izmjenu uredbe, već predložio ministar unutrašnjih poslova FBiH i da će se ona naći u naredna 24 sata na sjednici Federalne vlade – istakao je Jusko. 

Ministar je kazao da nema kompromisa. 

- Ovdje nema glasa razuma. Idu novčane kazne, pa onda i kazne zatvora. Minuta kada dođe uredba, idemo u privođenje tih osoba i šaljemo MUP KS na njihove adrese – rekao je Jusko.

Ta uredba će, između ostalog, omogućavati i pooštravanje kazne i privođenje onih koji krše pravila.

- Budite uvjereni, obraćam se svima onima koji ne poštuju mjere, da onog momenta kada dobijemo tu uredbu, pripadnici MUP-a će izaći na teren i krenuti s privođenjem svih onih koji ne poštuju pravila o samoizolaciji. Možda se tim osobama više dopada da samoizolaciju provode u pritvorskim jedinicama nego što su imali mogućnost da to rade u svojim kućama - dodao je Jusko.

On je poručio i da se na tome neće stati. 

- Nakon toga idu sankcije - kazne zatvora od godine do tri i velike novčane kazne – istakao je Jusko.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.