REAKCIJE

Ministar Radončić: Zatvoriti aerodrom

Mislim da to treba uraditi što prije, jer se sada dešavaju zloupotrebe osoba i aviokompanija iz pojedinih zemalja

Ministar sigurnosti BiH oglasio se na Instagramu. Avaz

Avaz.ba

23.3.2020

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić oglasio se na Instagram profilu povodom brojnih upita medija o tome treba li Međunarodni aerodrom Sarajevo zatvoriti za putnike.

- Treba, i to odmah. Vlasnik Javnog Međunarodnog aerodroma Sarajevo je Vlada FBiH, a također, ista Vlada je aktivirala Federalni štab civilne zaštite, koji radi, zaista, efikasno i donosi odlične mjere. Bilo bi neophodno da se Koordinacionom tijelu BiH za zaštitu i spašavanje uputi njihov zahtjev, kao što je to već učinila Granična policija BiH. Vijeće ministara BiH, po proceduri, može potom u roku odmah, na prijedlog Koordinacionog tijela BiH, donijeti takvu mjeru. Mislim da to treba uraditi što prije, jer se sada dešavaju zloupotrebe od strane lica i aviokompanija iz pojedinih zemalja, a Aerodrom ostaviti slobodnim samo za transport roba. Ukoliko dobijemo zahtjev, učinit ću sve da se on nađe na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara. Na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara će se, inače, zabraniti ulazak svim stranim državljanima u BiH (sa izuzetkom vrlo rijetkih kategorija, kao što su EUFOR, NATO itd), čime će se ovaj problem svakako riješiti - napisao je Radončić na Instagramu. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

ZATVORITI AERODROM Na upit više medija o tome treba li zatvoriti Međunarodni aerodrom Sarajevo za putnike, mogu reći ovo: Treba i to odmah. Vlasnik Javnog Međunarodnog aerodroma Sarajevo je Vlada FBIH, a također ista Vlada je aktivirala Federalni štab civilne zaštite, koji radi zaista efikasno i donosi odlične mjere. Bilo bi neophodno da se Koordinacinom tijelu BiH za zaštitu i spašavanje uputi njihov zahtjev, kao što je to već učinila Granična policija BiH. Vijeće ministara BiH, po proceduri, može potom u roku odmah, na Prijedlog Koordinacionog tijela BiH, donijeti takvu mjeru. Lično mislim da to treba uraditi što prije, jer se sada dešavaju zloupotrebe od strane lica i aviokompanija iz pojedinih zemalja, a Aerodrom ostaviti slobodnim samo za transport roba. Ukoliko dobijemo zahtjev, učinit cu sve da se on nađe na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara. Na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara će se, inače, zabraniti ulazak svim stranim državljanima u BiH (sa izuzetkom vrlo rijetkih kategorija, kao što su EUFOR, NATO itd), čime će se ovaj problem svakako riješiti.

Objavu dijeli Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.