KRAJINA

U izolatoriju Kantonalne bolnice u Bihaću trenutno dva pacijenta

15 osoba nije se pridržavalo izrečenih mjera

Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić". FENA

Fena

26.3.2020

Načelnica Odjela za infektivne bolesti u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Enisa Šabotić potvrdila je da su u izolatoriju trenutno hospitalizirana dva pacijenta pozitivna na koronavirus. 

Radi se o muškarcu iz Bosanske Krupe koji je prije dva dana potvrđen kao šesti pozitivan slučaj koronavirusa u Unsko-sanskom kantonu te mladom taksisti iz Bihaća.

- Nemamo novih hospitaliziranih pacijenata. Na intenzivnoj njezi u izolatoriju odranije imamo dva pacijenta. Jedan je u teškom stanju na respiratoru, dok je drugi stabilan. Moram istaći da smo jučer poslali tri uzorka na testiranje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i da su sva tri bila negativna - kazala je doktorica Šabotić.

Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić". FENA

Iz Policijske uprave Unsko-sanskog kantona istaknuto je da se naredbe o zabrani kretanja od 18 do 5 sati, nije pridržavao 21 građanin kantona.

- Posljednji policijski sat nije poštovala 21 osoba na području našeg kantona i prema njima se postupilo u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru. Također, jučer su sankcionirane i tri osobe, koje nisu poštovale zabranu kretanja za lica mlađa od 18 i starija od 65 godina - riječi su portparola Policije USK Ale Šiljdedića.

Potvrđeno je i da je jučer izvršena provjera 1.576 osoba s rješenjima o samoizolaciji te da se njih 15 nije pridržavalo izrečenih mjera.

Sve o borbi protiv pandemije koronavirusa čitajte na linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.