KORONAVIRUS

Poremećena šala ili glupost: Žena kašljala na proizvode u trgovini

Prema dopisu ministarstva pravosuđa korištenja Covida-19 kao oružja protiv građana SAD, može se smatrati terorističkom prijetnjom

Radnici je izbacili iz prodavnice. Ilustracija

Avaz.ba

26.3.2020

Žena u Pensilvaniji namjerno je kašljala na hranu vrijednu 35.000 dolara u jednoj trgovini mješovite robe te je najvjerojatnije čeka kaznena prijava, javlja CNN. 

Naime, neimenovana žena je ušla u malu trgovinu "Gerrity's Supermarket" u gradu Hanover Taunšip te počela kašljati na pekarske proizvode, meso i drugu robu, napisao je na Facebooku Džo Fasula (Joe), suvlasnik lanca "Gerrity's Supermarket". 

Radnici trgovine odmah su izbacili ženu te pozvali policiju koja ju je pronašla nekoliko sati kasnije i odvela u pritvor. Iz policije su rekli da je žena “namjerno zarazila” hranu te namjeravaju podnijeti kaznenu prijavu protiv nje nakon što prođe psihijatrijsko vještačenje. Iz policije ne znaju je li zaražena, no Fasula je na Facebooku napisao kako će učiniti sve što je u njihovoj moći da to saznaju. 


Unatoč tome što smatraju da je riječ o “vrlo poremećenoj šali”, Fasula je rekao da su iz trgovine izbacili sve proizvode u vrijednosti od 35.000 dolara te dezinficirali prostor.


- Muka mi je zbog izgubljene hrane. Premda je uvijek sramotno kada se baca hrana, u ovim vremenima, kad je mnogo ljudi zabrinuto zbog sigurnosti dostave naše hrane, to je još više uznemirujuće - napisao je on.

Prema dopisu ministarstva pravosuđa, prijetnja širenja koronavirusa, odnosno korištenja Covida-19 kao oružja protiv građana SAD-a, može se smatrati terorističkom prijetnjom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.