KORONAVIRUS Odluka je objavljena u "Službenom glasniku"

Proglašeno vanredno stanje u Republici Srpskoj

Proglašava se vanredno stanje za teritoriju RS zbog epidemiološke situacije u RS usljed koronavirusa, navodi se u ovoj odluci

Avaz.ba

Narodna skupština RS usvojila je spomenute odluke u subotu, 28. marta, na prijedlog Vlade

Foto: Avaz


Odluka o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srpskoj (RS) stupa danas na snagu. Odluka je objavljena u "Službenom glasniku", potvrdio je za Srnu direktor "Službenog glasnika Republike Srpske" Manojlo Zrnić. 

- Proglašava se vanredno stanje za teritoriju RS zbog epidemiološke situacije u RS usljed koronavirusa - navodi se u ovoj odluci.

Vijeće naroda RS obavijestilo je Narodnu skupštinu Republike Srpske da su klubovi delegata u Vijeću naroda razmatrali odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju RS i njenom prijevremenom stupanju na snagu te konstatirali da se one ne odnose na vitalni nacionalni interes konstitutivnih naroda.

  • Službeni glasnik

    Službeni glasnik

    Foto: Agencija


Narodna skupština RS usvojila je spomenute odluke u subotu, 28. marta, na prijedlog Vlade kako bi institucije mogle efikasnije reagirati na epidemiju koronavirusa.

Predstavnici bošnjačkih političkih partija najavljivali su da će uložiti veto na spomenute odluke, ali su na sastanku predsjednice RS Željke Cvijanović sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda RS iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem razriješene dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja, čime su stvorene pretpostavke da odluka stupi na snagu.

Više o temi Koronavirus

Više o:

Koronavirus Vlada RS
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na