SARAJEVO Nije usvojen dnevni red

Sjednica OV Centar prekinuta: Odgođena pomoć privrednicima

Trebalo se raspravljati i o oslobađanju/umanjenju obaveze plaćanja zakupnine zakupcima poslovnih prostorija Općine Centar

Avaz.ba / Fena

Vijeće prvi put zasjedalo elektronskim putem

Foto: Općina Centar


Općinsko vijeće Centar Sarajevo danas je prvi put zasjedalo elektronskim putem. Vijećnici nisu podržali dnevni red, zbog čega je sjednica prekinuta.

Općinski načelnik Nedžad Ajnadžić izrazio je žaljenje, s obzirom na to da zbog prekida sjednice, Općina neće biti u prilici odmah, odnosno bez odgađanja provesti prvi set mjera pomoći privrednicima.

  • Vijećnici nisu usvojili dnevni red

    Vijećnici nisu usvojili dnevni red

    Foto: Općina Centar


Na dnevnom redu sjednice OV Centar, zbog prirodne i druge nesreće uzrokovane koronavirusom, između ostalog su bili prijedlozi odluka o umanjenju/oslobađanju naknade za zakup gradskog građevinskog zemljišta na lokalitetu pijace Sirano, odluka o oslobađanju/umanjenju obaveze plaćanja zakupnine zakupcima poslovnih prostorija Općine Centar te informacija o oslobađanju zakupa javnih površina na području općine Centar.

Naime, usvajanje tih odluka je bilo neophodno kako bi se realizirao prvi set mjera pomoći privrednicima i očuvanju radnih mjesta, s obzirom na proglašenu pandemiju koronavirusa i mjere zabrane za obavljanje određenih djelatnosti, saopćeno je iz Općine Centar.

NA VRH

Podijeli članak na