SARAJEVO

Nenadić: Spremno dočekujemo bh. državljane iz Švedske

Iz budžeta KS finansirat će se troškovi korištenja objekta za karantin, troškovi za prijevoz osoba s aerodroma do objekta, kao i troškovi osiguranja objekta

Piše: S. M. / Avaz.ba

5.4.2020

Spreman karantin za bh. državljane iz Švedske. Avaz

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić posjetio je danas Studentski dom Bjelave, gdje će u 2. i 4. paviljonu biti smješteni bh. državljani koji večeras stižu iz Švedske.

Prema najavama, radi se o grupi od 54 bh. državljana, ali tačan broj neće biti poznat prije večerašnjeg leta. Premijer Nenadić ističe da je KS u prilici da pruži dosta visok standard karantina.

- Kanton spremno dočekuje ovu grupu bh. državljana i postupanje u eventualnim budućim rješenjima o prinudnoj izolaciji, ali pozivam građane da niko ne dođe u situaciju da bude priveden zato što je ugrozio svoje i zdravlje drugih. Za sve nas je bolje da se još neko vrijeme suzdržimo, da budemo strpljivi i poštujemo naredbe kriznih štabova i preporuka nadležnih medicinskih institucija - rekao je premijer Nenadić.

U sklopu Studentskog doma na Bjelavama nalazi se i prostor namijenjen za prinudnu izolaciju, u koji će biti smješteni svi oni koji budu kršili mjere samoizolacije propisane od nadležnih organa.

Iz budžeta KS finansirat će se troškovi korištenja objekta za karantin, troškovi za prijevoz osoba s aerodroma do objekta, kao i troškovi osiguranja objekta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.