RADOVI

Most Svilaj završen, čeka se tehnički pregled

Radi se o projektu vrijednom 53,8 miliona KM. Ukupna dužina mosta iznosi 660 metara, a širina 29 metara

Svilaj: Sve završeno. Avaz

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

6.4.2020

Most Svilaj na rijeci Savi, koji će spojiti Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku, u završnoj je fazi, saopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

U narednim danima, kako je saopćeno, predstoji ispitivanje mosta (probno opterećenje), izrada horizontalne signalizacije, tehnički pregled i dobivanje upotrebne dozvole.

Nizvodni most već je ranije dovršen u cijelosti s izvedenim svim slojevima asfalta te montiranim odbojnim ogradama i rasvjetom, dok je u subotu završeno asfaltiranje prvog sloja na prilaznoj rampi mosta sa strane Republike Hrvatske.


Svilaj: Sve završeno. Avaz

Podsjećamo, bez obzira na završetak radova, potrebno je okončati proceduru u vezi s gradnjom graničnog prijelaza. Naša država završila je i 11 kilometara ceste na Svilaju, ali bez graničnog prijelaza, sve je badava.

Iz kompanije "Hering" potvrđeno je za "Avaz" da je cijeli posao pri kraju, a čekalo se ljepše vrijeme za asfaltiranje, što je sada i učinjeno.

Ovo je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata na autoputu Koridora 5C, koji će povezati BiH s Hrvatskom i ostatkom Evropske unije (EU).

Radi se o projektu vrijednom 53,8 miliona KM, čija ukupna dužina mosta iznosi 660 metara, a širina 29. Dužina dionice koja će povezati BiH s Hrvatskom, iznosi ukupno deset kilometara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.