SARAJEVO

Hitno: Ministar Mesihović razgovarao s direktorima zdravstvenih ustanova

Ovom sastanku prisustvovao je i novi direktor Doma zdravlja KS, ali i direktori Opće bolnice, Hitne pomoći, "Apoteka Sarajevo"...

Sa sastanka u Sarajevu. Avaz

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

8.4.2020

Ministar zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović održao je danas sastanak sa 13 direktora zdravstvenih ustanova u ovom kantonu, a povod je bila zdravstvena situacija u Sarajevu, uzrokovana pandemijom koronavirusa.

Ovom sastanku prisustvovao je i novi direktor Doma zdravlja KS, ali i direktori Opće bolnice, Hitne pomoći, "Apoteka Sarajevo"...

- Na sastanku smo razmotrili trenutnu situaciju u borbi s koronavirusom i, na naše zadovoljstvo, možemo reći da je za sada, što se tiče borbe s Covidom-19, situacija stabilna i u nekakvoj linearnoj fazi. Za sada je tako, pratimo cijelu situaciju - kaže Mesihović za "Avaz".


Sa sastanka: Pomoći domovima zdravlja KS. Avaz

On je potrctao da je s novim direktorom Doma zdravlja, dr. Muhamedom Ahmićem dogovoreno da se svi slobodni resursi i ljudi otvore prema domovima zdravlja kako bi se pomoglo u prevladavanju ove situacije.

 - Mora se pomoći domovima zdravlja, jer je ovo problematika koja je stara već 20 godina i više. Ali, mi želimo pomoći da se unaprijedi rad i domova zdravlja i primarne zdravstvene zaštite - kaže Mesihović.

Prema njegovim riječima, svi problemi koji se dešavaju, moraju se, s obzirom na situaciju, rješavati u hodu.

- Uvažit ćemo sve dobronamjerne savjete - kaže Mesihović.

Pojasnio je da su svi pacijenti u Kantonu Sarajevo uvezani, pa i oni koji se liječe u privatnim klinikama, kako ne bi došlo do zabune.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.