ZENICA

Kepić: Potrebno je da ostanemo razboriti

Katolički vjernici širom svijeta danas slave svoj najveći blagdan, Uskrs

Piše: D. J. / Avaz.ba

12.4.2020

Vjernici nisu sudjelovali na misama - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Katolički vjernici širom svijeta danas slave svoj najveći blagdan, Uskrs. U vremenu pandemije kad vjernici ne mogu sudjelovati na misama u svojim župnim crkvama, radost i duh blagdana podijelit će u svojim domovima u krugu uže porodice. 

Centralno misno slavlje u zeničkoj župnoj Crkvi sv. Ilije predvodio je župnik, fra Marko Kepić, zajedno s don Vlatkom Rosićem i đakonom Stjepanom Antolovićem.

- Osjećamo da je svako u crkvi zauzeo svoje mjesto te da se zajedno radujemo ovoj svetkovini –rekao je Kepić te ponovio da je najveća poruka kršćanstva ta da je Isus pobijedio smrt, da je dobro pobijedilo zlo i da život ide dalje.

- Mi smo danas u našoj praznoj crkvi, vi ste u svojim domovima pred televizijskim ekranima. Svi smo zajedno. Nadam se da ćemo ubrzo ponovno biti u našoj crkvi te da ona neće odjekivati prazninom. Potrebno je da ostanemo razboriti. Za nas je Isus put u život, taj put je prohodan za ljubav i vjeru. Neka nas ispuni nadom u našim domovima – rekao je Kepić te čestitao Uskrs svim vjernicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.