SASTANCI

Čović: Uvedene mjere daju rezultate, situacija stabilna

Zajednički je ocijenjeno kako je važno svu pomoć i materijalno-finansijska sredstva koja pristižu u Bosnu i Hercegovinu, ravnomjerno raspodijeliti

Na videosastanku ocijenjeno da štabovi funkcioniraju bez poteškoća. HDZ BiH

Avaz.ba

16.4.2020

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović na videosastanku sa predsjednicima kantonalnih  vlada izabranih u ime HDZ-a BiH i direktorima kantonalnih uprava civilne zaštite, razmatrao je aktuelnu situaciju u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Cjelokupna situacija ocijenjena je stabilnom te je zaključeno kako uvedene mjere daju pozitivne rezultate, a štabovi funkcioniraju bez poteškoća.

Zajednički je ocijenjeno kako je važno svu pomoć i materijalno-finansijska sredstva koja pristižu u Bosnu i Hercegovinu, ravnomjerno raspodijeliti, posebno onima u potrebi.


Čović: Poseban aspekt pomoći moraju dobiti poduzeća koja su zatvorena zbog propisanih mjera. HDZ BiH

Komentirane su mjere, analize i procjene na terenu vezane uz privredu te je zaključeno kako poseban aspekt pomoći moraju dobiti poduzeća koja su zatvorena zbog propisanih mjera.

Svi kantoni planiraju pomoć u skladu sa svojim mogućnostima, planiraju se ozbiljne preraspodjele u budžetima, koji će se zakonom regulirati.

Pomoć obrtima, poljoprivredi, privredi i ukupnom ekonomskom oporavku nižih nivoa vlasti prioritet je budućeg djelovanja, kao i preraspodjela pomoći s viših nivoa za pomoć vitalnom privrednom sistemu, naznačeno je kao prioritet, saopćeno je HDZ-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.