PANDEMIJA

Milorad Dodik: U dobru je dobar biti, a na muci se poznaju junaci

Zahvalni smo predsjedniku Orbanu, koji uspješno vodi svoju zemlju i kojeg mi smatramo velikim liderom, kazao je Dodik

Dodik: Zahvalni smo na pomoći. Agencije

Avaz.ba

16.4.2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, entitetski premijer Radovan Višković i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarali su danas u Banjoj Luci s ministrom vanjskih poslova Mađarske Peterom Sijartom (Szijjarto). 

Na konferenciji za novinare Milorad Dodik je kazao da je važan dan za Republiku Srpsku jer se radi o gestu koji je vrijedan ne samo novčano.

Dodik: Mađarska pomaže da razumijemo situaciju. Agencije

- Zahvalni smo predsjedniku Orbanu, koji uspješno vodi svoju zemlju i kojeg mi smatramo velikim liderom, čovjekom sa stavom i projekcijom kao voditi svoj narod. Njegovo vodstvo nam može služiti kao primjer da ovdje u RS učinimo sve na pitanjima kao što su natalitet, ali i pitanje migracija kojima je Mađarska prva u Evropi učinila ono što je morala - naveo je Dodik, dodavši da s Mađarskom nema otvorenih pitanja osim pitanja dodatne saradnje.

Smatra da je Mađaraska zemlja koja pomaže da bolje razumijemo i shvatimo evropski put.

- Ovo je vrijeme u kojem svi imamo jednog neprijatelja na drugoj strani. Ova epidemija će proći, a ovaj današnji sastanak može poslužiti kao dobra osnova da razvijemo našu saradnju po svim drugim pitanjima. Već sam ministru rekao da kod nas, u našem narodu, postoji jedna izreka koja kaže 'u dobru je dobar biti, a na muci se poznaju junaci'. Naš junak je ministar, njegov predsjednik i mađarska država - poručio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.