APEL

Dodik: Molba građanima da za vrijeme praznika poštuju mjere

Ostalo je da nam građani pomognu odgovornim ponašanjem i zato sve ponovo molim i apeliram da se ponašaju što odgovornije i da poštuju sve propisane preventivne mjere, kaže Milorad Dodik

Milorad Dodik. Avaz

Avaz.ba / Srna

30.4.2020

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas za Srnu da je, na osnovu podataka, očigledno da je u Republici Srpskoj pogoršana epidemiološka situacija koja je uzrokovana koronavirusom te je još jednom pozvao građane da se pridržavaju propisanih mjera i ponašaju što odgovornije. 

Nema lijeka

- Svjesni smo da je povećan broj oboljelih i umrlih. Mislim da je većini našeg stanovništva jasno da za koronavirus nema lijeka niti vakcine i da od nas samih zavisi tok epidemije i, što je još važnije, oporavak oboljelih - rekao je Dodik.

On je istaknuo da zdravstveni radnici ulažu nadljudske napore riskirajući zdravlje kako bi pomogli oboljelima.

- Sve ovo vrijeme naš zdravstveni sistem nije bio napadnut u mjeri da se nekome nije mogla pružiti adekvatna pomoć, ali posljednji brojevi govore da raste pritisak na ovaj sistem, što smo od početka pandemije željeli da izbjegnemo - rekao je Dodik za Srnu.

Naglasio je da bolnice u RS primjenjuju sve što je potrebno u borbi protiv koronavirusa, odnosno sve što se primjenjuje u svijetu.


Milorad Dodik. Avaz

- Svakodnevno imamo brojna testiranja, a Republika Srpska je preduzela sve što je poznato u borbi protiv virusa. Ostalo je da nam građani pomognu odgovornim ponašanjem i zato sve ponovo molim i apeliram da se ponašaju što odgovornije i da poštuju sve propisane preventivne mjere - kaže Dodik.

Ova molba, rekao je on, nije upućena zato što nije moguće pronaći rješenje nego zato što je neophodno poštivati propisane mjere.

On smatra da je izuzetno važna solidarnost u svim segmentima i da će biti učinjeno sve da RS iz ove krize izađe što jača.


Povećan broj novooboljelih

- Molim još jednom sve građane da za prvomajske praznike i slave poštujete pravila i preventivne mjere, jer je to važno za sve nas, za javno zdravlje, za požrtvovane zdravstvene radnike. Za prvomajske praznike moramo se sjetiti da se povećan broj novooboljelih poklapa s okupljanjima od prije sedam do 10 dana i nemojte da dozvolimo da oko 10. maja slušamo alarmantne izvještaje epidemiologa o širenju pandemije. Vjerujem da ćemo biti odgovorni i hvala što vjerujete i što ste vjerovali u Srpsku i njene institucije - rekao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.