ČESTITKE

Valentin Incko čestitao Vaskrs

Naglasio je da treba dati sve od sebe da bi se sadašnje poteškoće što prije i što bezbolnije prevazišle

Incko: Univerzalna poruka. Arhiv

Avaz.ba

17.4.2020

Visoki predstavnik Valentin Incko danas je u vaskršnjoj čestitki ohrabrio vjernike pravoslavne vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini da prebrode iskušenja koja donosi pandemija koronavirusa.

Incko je naglasio da univerzalna poruka Hristovog vaskrsenja, poruka ljubavi, pobjede života i nove nade, ima posebniji smisao u vremenima teškog iskušenja, kao što je i ovo, u kojem se cijelo čovječanstvo bori protiv pandemije, prenosi Srna.

- Potrebno je da za bolje sutra i pobjedu života, što i jeste simbol Vaskrsa, nastojimo da svako na svoj način učini maksimalan napor, bilo da ostane kod kuće ili, pak, savjesno izvršava radne obaveze - poručio je Incko.

On je naglasio da treba dati sve od sebe da bi se sadašnje poteškoće što prije i što bezbolnije prevazišle, da se vrati normalan život i da se ljudi ponovo viđaju, saopćeno je iz OHR-a.

- Od sveg srca vam želim da ovaj blagdan provedete u zdravlju i ljubavi svoje porodice i s Božijim blagoslovom. Hristos vaskrse! - naveo je Incko u čestitki povodom Vaskrsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.