DONACIJA

Ispred karantina u Cazinu postavljen dezinfekcioni tunel

Prije ovog, dezinfekcioni tuneli u Cazinu postavljeni su ispred Doma zdravlja i na Gradskom trgu

Dezinfekcioni tunel ispred dvorane Medrese. S. Japić

Piše: S. J. / Avaz.ba

20.4.2020

Treći dezinfekcioni tunel u Cazinu postavljen je ispred karantina u sportskoj dvorani Medrese "Džemaludin Čaušević" u Cazinu.  

U ovom karantinu smješteno je više od 70 građana Unsko-sanskog kantona, koji su proteklih dana doputovali iz inozemstva. Dezinfekcioni tunel donirali su članovi Humanitarne organizacije "For Life" iz austrijskog Linca.

- Petnaestak poduzetnika, uglavnom Krajišnika, doniralo je ovaj dezinfekcioni tunel, čime žele pružiti podršku svom rodnom kraju i sugrađanima u vrijeme krize izazvane pandemijom koronavirusa u svijetu i kod nas - rekao je šef Ureda "For Life" za BiH Zlatan Topić.

Humanitarna organizacija "For Life", koja radi na području Austrije i BiH, i u vremenu krize izazvane pandemijom koronavirusa, nastavlja sa svojim radom, a jedan od glavnih ciljeva je upravo povezivanje krajiških poduzetnika i vlasnika samostalnih firmi. Ova akcija produkt je upravo takvih aktivnosti i realizirana je za svega nekoliko dana.

Novi tunel znači mnogo. S. Japić

- Mislim da nije potrebno isticati koliko smo zahvalni našoj dijaspori, Krajišnicima koji su uvijek prvi za svaku pozitivnu i dobru stvar. Moram istaknuti da se Humanitarna organizacija "For Life" odmah na početku ove krize stavila na raspolaganje, a mnogo je značajnih akcija odradila i ranije. Riječ je o saradnji koja već postoji, a s ovim se projektom na najljepši način i potvrđuje - ističe premijer USK Mustafa Ružnić.

Tunel za dezinfekciju sigurno će mnogo značiti za ovaj karantin, potvrdili su i njegovi korisnici, koji po dolasku u BiH ovdje moraju provesti 14 dana u izolaciji. Iako su im dostupna i ostala sredstva za higijenu, temeljita dezinfekcija za njih, osoblje i sve one koji ih posjete, ulijeva dodatnu sigurnost. Prije ovog, dezinfekcioni tuneli u Cazinu postavljeni su i ispred Doma zdravlja i na Gradskom trgu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.