GORAŽDE

Jedini pacijent u izolatoriju oporavio se od koronavirusa

Imao je udružene hronične bolesti, bio je inficiran koronavirusom i liječio ga je tim doktora bolnice uz superviziju prof. Nade Koluder, kaže Kamenica

Kamenica: U kontinuitetu se testiraju svi uposlenici bolnice. Arhiv

Avaz.ba

23.4.2020

Jedini pacijent u goraždanskom izolatoriju koji je bio inficiran koronavirusom, oporavljen je i otpušten je kući, potvrdila je direktorica Kantonalne bolnice Goražde Nermina Kamenica.

- Riječ je o 84-godišnjem pacijentu, koji je bio smješten u izolatorij u privatnom stambenom objektu, kojim upravlja Kantonalna bolnica. Imao je udružene hronične bolesti, bio je inficiran koronavirusom i liječio ga je tim doktora bolnice uz superviziju prof. Nade Koluder. Rezultati dva uzastopna testiranja bili su negativni tako da je otpušten - pojasnila je Kamenica, prenosi Fena.  

Dodala je da je situacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi stabilna, da se u kontinuitetu testiraju svi uposlenici, čiji su rezultati negativni.

- Intenzivnija testiranja u Kantonalnoj bolnici uslijedila su nakon što je osam zaposlenih inficirano koronavirusom. Troje od njih već je na dobrom putu ka izlječenju s obzirom na to da su prvi rezultati testiranja negativni, ali da bi se smatrali potpuno oporavljenima, potrebno je uraditi i dodatna testiranja. Svi se nalaze u izolaciji, osjećaju se dobro i nemaju simptoma - pojasnila je direktorica bolnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.