PROJEKTI

Počelo emitiranje BIR televizije

Nadamo se da će BIR TV opravdati očekivanja i doprinijeti prezentiranju islamskih vrijednosti u javnom prostoru, rekao je Ljevaković

BIR TV je porodična televizija koja njeguje islamske vrijednosti. Fena

Avaz.ba

24.4.2020

Emitiranje televizijskog programa BIR televizije, televizijskog kanala Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, počelo je danas.

Svečanosti početka emitiranja prisustvovao je i zamjenik reisu-l-uleme Enes Ljevaković, koji je prenio čestitku reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića te proučio prigodnu dovu, saopćila je MINA.

- Ovo je misija Islamske zajednice i učinjen je veliki i značajan iskorak. Nadamo se da će BIR TV opravdati očekivanja i doprinijeti prezentiranju islamskih vrijednosti u javnom prostoru - kazao je Ljevaković.

Direktor Media centra Islamske zajednice Amir Sakić informirao je zamjenika reisu-l-uleme o procesu koji je prethodio svečanom činu.

- Veliki posao je urađen za vrlo kratko vrijeme zahvaljujući predanosti svih uključenih u realizaciju ovog projekta. Ovo je mubarek-dan prvog dana mubarek-mjeseca ramazana i nadamo se da će posao koji smo danas započeli, opravdati povjerenje Islamske zajednice i očekivanja gledalaca - kazao je direktor Sakić.


Distribucija kanala osigurana je kroz mrežu kablovskih i IPTV operatera u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Fena

Distribucija kanala osigurana je kroz mrežu kablovskih i IPTV operatera u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

Media centar dao je saglasnost za distribuciju programa BIR TV sljedećim operaterima: "BH Telecom - Moja TV", "Telemach", TXTV Tuzla, "Avax NET" Lukavac, KG-1 Goražde, KTV EGE Doboj-Jug, MISS.NET Bihać, "Neon solucije" Kalesija i "Logosoft" Sarajevo.

Trenutno je dogovorena saradnja i s GO4TV-om i BH BOSTEL NET-om, operaterima za zapadnu Evropu i Ameriku, a u toku su pregovori o uspostavljanju saradnje s još tri operatera izvan Bosne i Hercegovine.

BIR TV je porodična televizija koja njeguje islamske vrijednosti i platforma putem koje Islamska zajednica ostvaruje kontakt i komunikaciju sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.

Islamska zajednica preuzela je na ovaj način obavezu da različitim medijskim sadržajima pokuša nadomjestiti sadržaje i aktivnosti koji bi se u normalnim okolnostima realizirali neposredno u džamijama, mahalama, u zajedničkim iftarima i druženjima s članovima porodice i prijateljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.