HERCEGOVINA

U Mostaru dva nova slučaja, u Širokom Brijegu jedan

Iz mostarske Covid-bolnice otpuštena četiri pacijenta

Covid-bolnica: Dvoje na respiratoru. M. Smajkić

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

2.5.2020

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u posljednja 24 sata na Covid-19 testirano je 86 uzoraka, od čega su u Hercegovačko-neretvanskom kantonu dva pozitivna,  i to iz Mostara.  

Kako je rečeno, u Covid-bolnici trenutno se liječi 10 bolesnika. Od toga su dva bolesnika na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja, a tri su na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno, bez pogoršanja. Četiri bolesnika otpuštena su na kućno liječenje, a jedan u izolatorij.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su u posljednja 24 sata pet rješenja. Ukupno su do sada izdana 2.963 rješenja.

Prema izvještaju iz MUP-a HNK, u posljednja 24 sata nije bilo prekršilaca samoizolacije i izolacije, a zabilježen je jedan prekršilac zabrane kretanja.


Krizni štab ZHK. M. Smajkić

Prema informacijama Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona, na području Širokog Brijega zabilježen je novi slučaj koronavirusa, a radi se o muškoj osobi, potvrdili su iz Štaba civilne zaštite ZHK.

Kako su naveli iz Štaba, do sada je u ZHK 78 osoba bilo pozitivno na prisustvo koronavirusa, od kojih je 60 osoba sa područja Širokog Brijega, 14 iz Gruda i četiri osobe su iz Posušja. U samoizolaciji se, kako su naveli, nalazi 397 osoba.

Iz Štaba su podsjetili na to da je danas i sutra na snazi zabrana kretanja između 22 i pet sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.