BANJA LUKA

Rukovodstvo Kliničkog centra RS demantira da je ova ustanova postala novi klaster

Novinarima će se obratiti generalni direktor UKC-a Vlado Đajić, zamjenik generalnog direktora Nenad Stevandić te pomoćnici Slobodan Hajder i Zvezdana Rajkovača

Oprečne informacije o stanju u Kliničkom centru. Arhiv

Avaz.ba

2.5.2020

Rukovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske sutra će u Banjoj Luci održati konferenciju za novinare povodom netačnih tvrdnji da je ova zdravstvena ustanova postala novi klaster koronavirusa, prenosi Srna.

Konferencija je zakazana za 12.30 sati u Centralnom medicinskom bloku, a bit će riječi i o netačnim tvrdnjama da UKC ne raspolaže dovoljnom količinom zaštitne opreme, kao i da ne postoje protokoli o zbrinjavanju oboljelih od koronavirusa, najavljeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Novinarima će se obratiti generalni direktor UKC-a Vlado Đajić, zamjenik generalnog direktora Nenad Stevandić te pomoćnici generalnog direktora Slobodan Hajder i Zvezdana Rajkovača.

Na konferenciji će govoriti i načelnik Klinike za infektivne bolesti Antonija Verhaz i načelnik Urgentnog centra Dragan Rakanović, kao i načelnik Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Peđa Kovačević i glavna sestra UKC Slađana Vranješ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.