CAZIN

Plaćaju komunalne račune za 400 firmi

Usvojen set mjera za pomoć privredi

Ogrešević: Provodi se usvojeni set mjera. Arhiv

Piše: S. J. / Avaz.ba

3.5.2020

Nakon usvajanja rebalansa ovogodišnjeg budžeta, u kojem je predviđena i stavka podrške domaćoj privredi, Grad Cazin počeo je provođenje prvog seta mjera, kojima se nastoji olakšati domaćim preduzećima kojima je, zbog pandemije koronavirusa, bio zabranjen rad

Tako će u prvom setu ovih mjera Grad platiti komunalne račune za mart i april za skoro 400 firmi. 

- Kroz ovaj program konkretnih mjera nastojimo da izdvajanjem određenih finansijskih sredstava koliko-toliko pomognemo svojim firmama. I dalje ćemo pratiti situaciju i razvijati svoje daljnje poteze i mjere s ciljem da pomognemo firmama. Planiramo donijeti paket socijalnih mjera kojima ćemo pružiti pomoć i podršku onima koji su ostali bez posla u ovom periodu. Naš glavni cilj je da se ni jedna firma ne ugasi – istaknuo je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.



Ogrešević: Provodi se usvojeni set mjera. Arhiv

Gradonačelnik je naglasio da prati donošenje mjera na višim nivoima vlasti i usklađuje se s njima te da se cazinske firme, prema dosadašnjim pokazateljima, relativno dobro nose s nastalom krizom.

- Ono što je nama za brži oporavak lokalne privrede potrebno jeste hitno otvaranje graničnih prijelaza Maljevac i Izačić za međunarodni transport roba. Mislim da će na našu privredu pozitivno utjecati otvaranje Njemačke, Austrije, Slovenije i drugih evropskih zemalja za intenzivnije kretanja roba i ljudi, jer smo i ekonomski i geografski otvoreni ka ovim zemljama - dodao je Ogrešević.

Već narednih dana očekuje se i novi set mjera, kojima će Grad Cazin pružiti podršku oporavku domaće privrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.